Jakie są cechy i właściwości odżywcze substancji dostępnych w produkcie Enzyme Max?

Enzyme Max zawiera kilka grup substancji odgrywających ważną rolę w modulowaniu odpowiedzi immunologicznej na istniejący lub pojawiający się stan zapalny.
Są to:
ENZYMY ROŚLINNE: bromelaina, papaina.
SUBSTANCJE POCHODZENIA ROŚLINNEGO: ekstrakt z owoców mangostanu (patent Mangoselect), rutyna, ekstrakt
z pestek winogron, kwercetyna.
WITAMINY:
D w postaci cholekalcyferolu;
E w postaci D-alfa-tokoferolu;
K w postaci menachinonu-7 (patent K2VITAL);
C w postaci kwasu L-askorbinowego.

Bromelaina i papaina
Pozyskiwane odpowiednio z ananasa i papai- zaliczane są do endopeptydaz- podgrupy enzymów proteolitycznych.

Mechanizm działania enzymów proteolitycznych stosowanych w stanach zapalnych jako terapia enzymatyczna polega na:
• działaniu przeciwzakrzepowym i fibrynolitycznym, co prowadzi
do lepszego ukrwienia, odżywienia i dotlenienia uszkodzonych tkanek oraz do ich oczyszczenia;
• dezaktywacji cytokin: stan równowagi immunologicznej;
• aktywacji fagocytów makrofagów i granulocytów;
• usuwaniu wolnych rodników poprzez wpływ na wzrost aktywności enzymów antyoksydacyjnych.

1 komentarz

  1. Aleksandra Mała

    Witam, świetny materiał niewiele osób nie zna omułka zielonowargowego a to poważny błąd. Ponieważ omułek świetnie nadaje się do poprawy zdrowia, szczególnie u kobiet posiadających problemy z kościami. Sama stosuję na bolące stawy a po 4 miesiącach mogę powiedzieć, że skutki są świetne 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=SyNaUz2XxNQ

    Odpowiedz

Wyślij komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Share This