Mangoselect ®

Mangoselect ®

Mangoselect ®

Dolegliwości mięśniowe i tkanki łącznej wywołane wysiłkiem fizycznym wpływają na miliony ludzi na całym świecie. Mangostan to tropikalny owoc zawierający specyficzne dla ksantonu polifenole uznane w międzynarodowej literaturze naukowej za ich moc antyoksydacyjną. Mangoselect® charakteryzuje się zastrzeżoną kompozycją, w tym a- i g-mangostyną, i ma na celu utrzymanie komfortu i zdrowia stawów *.

mechanizm działania

W przeglądach naukowych stwierdzono, że mangostany ograniczają zarówno produkcję, jak i aktywność enzymu zapalnego, cyklooksygenazy-2 (COX-2), który kontroluje aktywację prozapalnego i prooksydacyjnego czynnika transkrypcyjnego NF-kB poprzez bezpośrednią stymulację aktywowanego proliferatora peroksysomów rodzina receptorów (PPAR). Poza regulacją wytwarzania PPAR, doniesiono również, że a- i g-mangostiny ograniczają wytwarzanie reaktywnych form tlenu (ROS), cytokin i enzymów zapalnych, podczas gdy mogą przyczynić się do bezpiecznego i znaczącego złagodzenia bólu w ciągu zaledwie kilku dni.

Badanie kliniczne

We współpracy z laboratorium "Farmakologia", Uniwersytet w Pawii, Włochy.

24 badanych (9 osób starszych i 15 sportowców) z obrażeniami stawów i tkanki łącznej.

5-dniowa suplementacja: Mangoselect® (600 mg / dzień) lub kontrola pozytywna.

Wykorzystanie skali oceny bólu (wizualna skala analogowa) w ocenie bólu (0: brak bólu, 10: najgorszy możliwy ból).

Ból mierzony na początku badania i na końcu badania.

Wykazana skuteczność *

Wykazano, że ksantony w Mangoselect® łagodzą dolegliwości stawowe u osób starszych iu sportowców:

Znaczące zmniejszenie dyskomfortu (spadek o 37%, p <0,05).

Osoby w podeszłym wieku: ból zmniejszony o 50% (p <0,05).

Sportowcy: ból zmniejszony o 31% (p <0,05).

* Te oświadczenia nie zostały ocenione przez Food and Drug Administration. Ten produkt nie jest przeznaczony do diagnozowania, leczenia lub zapobiegania jakiejkolwiek chorobie.

Background image created by Freepik